De schaamte voorbij: reporters bestormen huis van schutters in San Bernardino

Print

Er wordt al wel eens geklaagd over de Vlaamse media. Maar in De Verenigde Staten gaat het er nog iets erger aan toe, zo bleek afgelopen weekend....

Een horde journalisten viel er het huis van het koppel binnen dat in San Bernardino 14 mensen doodschoot , en doorzocht er zowat alles wat er te vinden was.

De politie had na de schietpartij het appartement van de twee schutters doorzocht. Ze vonden er onder andere nog munitie en explosieven en extra wapens. Doyle Miller, de eigenaar van het appartement -het koppel huurde de woonst- kreeg na het onderzoek opnieuw de sleutel van het appartement in handen. Toen hij zelf een kijkje wilde nemen,kwamen de journalisten, die kampeerden voor de woonst, mee binnen, vertelde hij aan CBS News. “Het was niet de bedoeling hen binnen te laten, maar toen ik de deur opende, stormden de reporters binnen.”

Meteen baanden tientallen lokale en regionale journalisten zich een baan richting en in het appartement, waarbij ze graaiden naar zowat alles wat er lag en de achtergebleven spullen bestudeerden. Een journaliste, die zich zelf schuldig maakt aan het snuisteren in de persoonlijke spullen van de schutters, verwoorde het zo: “Ik was de eerste persoon in dit huis en zag hoe het erbij lag voor alle journalisten alles begonnen op te pakken en aan te raken.”

En daar bleef het niet bij. Heel wat journalisten hebben bovendien ook foto’s van in het huis op Twitter gepost.