Barbara leeft en inspireert

Print

Winterslag 2 en 4

Genk - Zaterdagavond werd in het stemmige St.-Eventiuskerkje aan de Noordlaan Sint-Barbara gevierd. "Opdat men later nog zou weten waarvoor de mijnbouw stond" was het thema van de viering.

Ze waren allemaal goed op tijd voor de zaterdagavondviering aan het kerkje: het mijnwerkerskoor, de leden van de KWB, de mijnwerkers-brancardiers en de afgevaardigden van brandweer, die St.-Barbara als patroonheilige hebben omwille van het gevaarlijk beroep.
In de viering die opgeluisterd werd door het mijnwerkerskoor zegde deken Jaak Hermans dat het goed is terug te denken aan de mijnactiviteiten, maar dat dit niet mag beperkt worden tot louter nostalgie. Het leven in de mijn moet ook nu nog aansporen om hand in hand, in solidariteit, over grenzen van cultuur en afkomst heen, te werken aan een toekomst zonder armoede, het thema van de Adventsactie van dit jaar.
De muziekkapel van Chiro Sint-Gerolf begeleidde de aanwezigen naar de grote mijnlamp op de rotonde aan de Noordlaan, waar burgemeester Dries de aanwezigen toesprak en samen met schepen Parthoens en een afgevaardigde van de mijnwerkers-brancardiers bloemen neerlegde aan het monument.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio