EK ZWEMMEN. Lecluyse en Croenen plaatsen zich voor finale, geen finale voor aflossingsploeg

Print
EK ZWEMMEN. Lecluyse en Croenen plaatsen zich voor finale, geen finale voor aflossingsploeg

Fanny Lecluyse Foto: Photo News

Fanny Lecluyse heeft zich zondag geplaatst voor de finale van de 200 meter schoolslag op de Europese kampioenschappen kortebaan in het Israëlische Netanya.

Voor Lecluyse wordt het al de derde finale van de week. Met 2:21.43 zette ze de op een na snelste tijd neer in de reeksen, enkel de Turkse Viktoria Zeynep Gunes (2:21.01) deed beter. Lecluyse kan echter nog sneller, haar Belgisch record staat op 2:19.19. De finale staat zondagnamiddag (16u46) op het programma.

De 23-jarige Lecluyse was woensdag al goed voor zilver op de 50 meter schoolslag, op de 100 meter moest ze zaterdag vrede nemen met de vierde plaats. Op de 200 meter schoolslag pakte ze in 2011 al eens brons.

Naar finale vlinderslag

Intussen heeft ook Louis Croenen zich geplaatst voor de finale van de 200 meter vlinderslag.

In 1:54.10 zette hij de vijfde tijd neer in de reeksen. Het Belgisch record van de 21-jarige Croenen staat op 1:53.13, een tijd die hij vorig jaar op het WK in Doha liet noteren.

“In de finale wil ik mijn eigen race zwemmen. De vijfde plaats brengt mij in baan twee en dat is goed. Ik zwem enkel niet graag in de buitenbaan”, vertelde Croenen zondag.

“Ik maakte nog een paar foutjes bij de keerpunten en op het einde raakte ik in de golf van Laszlo Cseh, die in de baan naast mij steeds verder uitliep. Hij is en blijft een fenomeen. Misschien zijn de foutjes ook het gevolg van twee dagen zonder wedstrijden. In dat opzicht is het een beetje jammer dat de 200 meter vlinder op de laatste dag valt.”

De finale staat zondagnamiddag om 17u29 op het programma.

Geen finale voor aflossingsploeg

De Belgische aflossingsploeg heeft zich dan weer niet kunnen plaatsen voor de finale van de 4x50 meter wisselslag.

Emmanuel Vanluchene, Jonas Coreelman, Gilles De Wilde en Jasper Aerents zetten in de reeksen met 1:36.14 de twaalfde tijd neer, enkel de top acht stootte door naar de finale. Vanluchene startte de aflossingsproef met 24.57 in de rugslag, daarna zette Jonas Coreelman 27.34 neer in de schoolslag. Gilles De Wilde was goed voor 23.06 in de vlinderslag, Jasper Aerents sloot af met 21.17 in de vrije slag.