Marcel Hirscher wint voor het eerst een super-G

Print
Marcel Hirscher wint voor het eerst een super-G

Foto: AP

De 26-jarige Oostenrijker Marcel Hirscher, viervoudig eindlaureaat in de Wereldbeker ski, heeft zaterdag voor het eerst in zijn carrière een super-G gewonnen. In het Amerikaanse Beaver Creek (Colorado) liet hij de Amerikanen Ted Ligety en Andrew Weibrecht achter zich.

Voor Hirsher was het na zestien overwinningen in een slalom, veertien in een reuzenslalom en één in een parallelle slalom de 32e wereldbekerzege. Dat de super-G zo’n onverwacht podium kreeg had veel te maken met de weersomstandigheden. Wegens sneeuwval en mist werd de wedstrijd ingekort en zagen reuzenslalomspecialisten als Hirscher en Ligety hun kans. Hirsher en Weinbrecht profiteerden ook nog eens van het feit dat ze bij de eersten op een propere piste van start mochten gaan. Zondag starten Hirscher en Ligety als favoriet aan de reuzenslalom op de Birds of Prey piste.

Aksel Lund Svindal kon dus geen vervolg aan zijn zegereeks breien. De Noor was vorige week in het Canadese Lake Louise de beste in een afdaling en een super-G en boekte vrijdag in de afdaling van Beaver Creek een derde wereldbekerzege op rij. Zaterdag ging hij door de moeilijke

weersomstandigheden in de fout en werd hij pas 21e. De Oostenrijker Herman Maier blijft zo de laatste die vier wereldbekers op rij won. Dat kunststukje voerde hij in januari 1998 op.

Svindal blijft wel leider in de wereldbekerstand. Na vijf proeven gaat hij met 317 punten Ligety (180) en de Italiaan Peter Hill (177) voor. Hirscher is met 160 punten vijfde.