Dit zijn de winnaars van alle 'Mania's'

Universe mag 2.500 euro in zijn zak steken

Print
Universe is de winnaar van Limbomania 2015 geworden. En dat is best opmerkelijk want Jan Berckmans uit Hechtel-Eksel was de enige die helemaal alleen op het podium stond. Bovendien maakte hij zijn hiphop en ambient niet met klassieke instrumenten, maar wel voornamelijk met synths en een laptop. Een beroepsmilitair was gisteren de leukste van Comedymania en Kijumba was de jonge winnaar van DJ-Mania.

Limbomania 2015 was muzikaal geen hoogvlieger. We hoorden wel prima zang van Ellen Steegen, leuke gitaren van Mantis, klassieke metal van Speed Queen en aangename hiphop van Roach, maar om eerlijk te zijn sprong niemand echt boven de rest uit. Dan deed Universe dat inderdaad misschien nog het meest.

Universe ging dus naar huis met de hoofdprijs, maar liefst 2.500 euro. Zangers Ellen Steegen uit Bilzen mocht als tweede 1.500 euro incasseren en Roach, op de derde plaats, 1.000 euro. De publieksprijs, hun eigen gewicht in bier, ging naar de Genkse poprockband Monroe.

Bij Comedymania mocht beroepsmilitair Bruno de hoofdprijs mee naar huis nemen. Volgens de jury had hij de beste moppen. Die waren 500 euro waard. Bert Schrijvers werd tweede en Chris Mantels veroverde zowel de bronzen plak als de publieksprijs.

Wie tijd had tot een kot in de nacht kon tegen de klok van drieën horen dat de negentienjarige jannick Warnier uit Tongeren a.k.a Kijumba ( swahili voor house Nvdr) de winnaar werd van dj mania 2015. Binnen tien dagen wordt hij twintig dus deze student communicatie management aan de PXL gaf zichzelf een mooi maar totaal onverwacht verjaardagscadeau ter waarde van 1000 euro. Op de tweede plaats eindigde NAWT en de derde plaats was voor vertier. Met zijn agressieve house stijl kon hij de jury overtuigen.

Heel opvallend; DJ-Mania kreeg maar lauwe respons en dito opkomst terwijl het drummen was bij Limbomania en Comedymania. Maar tegelijkertijd verhuisden de beats dit jaar nadrukkelijk van de DJ-Maniazaal naar die van Limbomania. Wat heet, de winnaar van Limbomania leek van ver wel erg veel op een... dj.