Lindsey Vonn wint ook tweede afdaling in Lake Louise

Print
Lindsey Vonn wint ook tweede afdaling in Lake Louise

Foto: AP

Lindsey Vonn heeft zaterdag ook de tweede wereldbekerafdaling van Lake Louise gewonnen. De 31-jarige Amerikaanse was op haar favoriete piste in het Canadese skioord 1.05 sneller dan de Zwitserse Fabienne Suter. De Oostenrijkse Cornelia Hütter, vrijdag tweede op 58 honderdsten van Vonn, was nu op 1.16 derde.

Vonn dikte haar recordaantal wereldbekerzeges aan tot 69. In “haar” Lake Louise mocht ze al zeventien keer het hoogste podium op. In de afdaling zit de snelheidskoningin nu al aan 35 zeges. Daarnaast won ze 24 keer een super-G, vijf keer een supercombiné, drie reuzenslaloms en twee slaloms.

Tot vrijdag had Vonn, die door een enkelblessure de seizoensstart miste, nog geen wereldbekerpunt gesprokkeld. De 200 punten die de viervoudige eindlaureate dit weekend al verzamelde brengen haar meteen op de derde plaats in de wereldbekerstand. De Amerikaanse Mikaela Shiffrin heeft na zes proeven met 280 punten de leiding in handen, voor de Zwitserse Lara Gut (222). Zondag staat in Lake Louise nog een super-G op het programma. Daaraan neemt ook slalomspecialiste Shiffrin deel.