Pat krimson op zaterdag

De punten van Patje: "Daar kan zelfs ik nog wat van leren!"

Print
De punten van Patje: "Daar kan zelfs ik nog wat van leren!"

Foto: LD

Doorgaans is het Pat Krimson van 2Fabiola die in media op de korrel wordt genomen of het wierookvat krijgt toegezwaaid, maar nu staat de Zonhovenaar aan de andere kant. Elke zaterdag laat Krimson in HALLO zijn licht schijnen over nationale en internationale beroemdheden, over gebeurtenissen en fenomenen, en zet hij zijn verdict kracht bij met een score op tien. Kortom: de punten van Patje!

Madonna: 8/10

Afgelopen zaterdag had ik de eer om eindelijk Madonna eens live aan het werk te zien. Waar de terreurdreiging al niet goed voor kan zijn, want via Facebook had ik twee tickets op de kop kunnen tikken van mensen die toch schrik hadden om naar het Sportpaleis te gaan. In plaats van 266 euro betaalde ik nu slechts 100 euro voor twee prachtige zitplaatsen centraal in de zaal.

Een optreden van de Queen of Pop stond nog op mijn ‘to do’-lijst: Madonna is een legende die je ooit eens echt in levende lijve moet gezien hebben! Madonna is een fenomeen, Madonna is untouchable. Maar toch kon ze mij afgelopen zaterdag niet echt overtuigen.

Het concert deed mij denken aan één van mijn jeugdliefdes, een mooi meisje uit Roeselare in West-Vlaanderen. Dan vertrok ik hier in Limburg met een broek vol goesting, maar op de ring van Brussel was dat al wat getemperd en bij Gent hing de vlag al halfstok.

Loredana en ik karden zaterdag richting Sportpaleis met heel hoge verwachtingen. We werden getrakteerd op gietende regen onderweg, een half uur file voor we op de parking waren en dan nog een klein uurtje wachten op Hare Majesteit Madonna voor ze op het podium verscheen.

Madonna’s indrukwekkende opkomst (Videowalls! Kruisen! Een kooi!) was voor mij persoonlijk het enige kippenvelmoment van de show. Het tweede kippenvelmoment van de avond volgde toen we na het concert naar de auto wandelden en de noorderwind ons om de oren sloeg.

Toch is en blijft Madonna zelf top. Wat een energie en kracht zij nog uitstraalt op haar 57ste, daar kan zelfs ik nog wat van leren. De Material Girl is altijd een trendsetter en perfectionist geweest, natuurlijk. In haar gloriejaren straalde ze seks uit en verlegde ze grenzen. Maar deze show zag er een beetje braafjes uit. Een kwartiertje voor tijd hadden we de zaal verlaten om tijdig de files te kunnen ontlopen en in de auto vertelde Loredana mij dat zowel Beyoncé als Bruno Mars toch nog meer indruk op haar hadden gemaakt.

Nog een kleine anekdote om mee af te sluiten: in de jaren 90 verbleef Madonna regelmatig op Ibiza en dan logeerde ze in het sterrenhotel Pikes in de Marrakesh Suite. Na haar verblijf heb ik ook eens één nacht in diezelfde kamer verbleven. De lakens hadden nog steeds haar parfum... Hmm! Dat was mijn eigen ‘in bed with Madonna’-moment.

You rule girl!

X, Patje