Arme Erik Van Looy: ook Kamal lacht met zijn filmcarrière

Print
Dat Slimste mens-deelnemer Kamal Kharmach een stand-up comedian is bewees hij woensdagavond andermaal. Kamal moest toegeven dat hij nog single is, waarop hij gevat zei: “Mijn liefdesleven is een beetje als de filmografie van Eric. Ik heb vooral veel geprobeerd.” Normaal is het aan de juryleden om te lachen met Van Looys filmcarrière, maar ditmaal kregen ze dus de steun van een kandidaat.

De makers van De Slimste Mens slagen er wel vaker in om bekende mensen zo ver te krijgen om zich op bespottelijke wijze te verkleden. Maandagavond was het de beurt aan voormalig aartsbisschop André-Joseph Léonard om de lachers op zijn hand te kregen.

Léonard was een van de drie vraagstellers en zette een masker van Batman op om een vraag over het comic book-personage kracht bij te zetten. Deelnemer Kamal Kharmach was er niet door van de wijs gebracht, want kont vlot de vier trefwoorden afdreunen.

De nieuwe kandidaat van de dag was Stéphanie Coorevits. Presentator Erik Van Looy moest kennelijk nog wennen aan haar aanwezigheid. Van Looy sprak haar namelijk aan met Annelien, de naam van haar bekende zus. Stéphanie kon er best mee lachen. “Da’s niet erg. Ge zijt niet de eerste.”

De finale van de aflevering was er weer een van nagelbijtende spanning: