KRC Genk na strafschoppen voorbij Charleroi

Print
KRC Genk na strafschoppen voorbij Charleroi

Foto: DD

KRC Genk heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Croky Cup. Blauw-wit had wel strafschoppen nodig om zich te ontdoen van een goed counterend Charleroi. Na 120 minuten was het 1-1 na doelpunten van Tainmont en Buffel.daa

Genk, onder impuls van een bedrijvige Neeskens Kebano, nam vanaf het begin het initiatief maar het waren de Zebra’s die eerst op voorsprong klommen. Clément Tainmont lette het best op bij een bal in de kluts en zorgde met het eerste schot tussen de palen van de partij voor de ietwat verrassende 0-1. Even later stond het zowaar bijna 0-2, maar Enes Saglik besloot nipt naast op een aflegger van Dieumerci Ndongala. Trainer Peter Maes greep in en haalde nog voor rust de in ongenade gevallen Timothy Castagne eruit voor Sandy Walsh. Een teleurgestelde Castagne verdween zonder Maes een hand te geven meteen in de kleedkamers.

Na rust kwamen er wel kansen voor de thuisploeg. Wilfred Ndidi werd door een prima aanval vrijgespeeld, maar besloot wild over. Een kwartier voor tijd was het de pas ingevallen Thomas Buffel die voor de verlossing zorgde. Hij knalde een bal die los was na een corner heerlijk in de winkelhaak. 1-1 en verlengingen dus, waarin er nog aardig wat grote kansen uit de lucht vielen. Ndongala trapte de Waalse voorsprong op de benen van Marco Bizot, waarop Leon Bailey met een verrassende uithaal aan de overkant het doelhout trof. In de blessuretijd van de tweede verlenging liet de ingevallen Ferber voor de bezoekers nog een wenkende kans onbenut.

Penalty’s dus, en daarin bleef de thuisploeg het koelste. Marco Bizot stopte de eerste strafschop van Marq en zette Genk zo meteen op rozen. Daarna trapten achtereenvolgens Thomas Buffel, Neeskens Kebano, Leon Bailey en Siebe Schrijvers hun elfmeter tegen de touwen. Ook Charleroi miste niet meer, waardoor Sandy Walsh het pleit mocht beslechten. Charleroi-doelman Penneteau raakte de strafschop van de verdediger nog, maar kon niet voorkomen dat het leer tegen de touwen ging. 5-4 en de kwalificatie voor Genk.