Standard knikkert STVV uit Beker van België

Print
Standard knikkert STVV uit Beker van België

Foto: Jeffrey Gaens

STVV ligt uit de Beker van België. De Kanaries verloren woensdagavond met 2-0 op het veld van Standard Luik. Sambou Yatabaré en Dino Arslanagic maakten al in de eerste helft de doelpunten voor de Rouches. Een zwak STVV kon daarna geen vuist meer maken.

Meteen even schrikken in de beginfase van Standard-STVV: Jonathan Legear kreeg een onopzettelijke tik tegen de slaap na een luchtduel met Mehdi Lazaar en bleef liggen. De Luikenaar moest met een imposant nekverband vervangen worden. Onder impuls van een sterke Sambou Yatabaré namen de Rouches daarop de match in handen. Eerst knalde de Malinese middenvelder richting winkelhaak, maar STVV-doelman Yves De Winter tipte het leer prachtig uit doel. Een minuutje later was de Truiense doelwacht echter toch gezien. Alweer Yatabaré mocht zomaar door het hart van de defensie lopen en duwde de bal met de buitenkant van de voet buiten het bereik van De Winter: 1-0.

Net voor rust deelde Standard een nieuwe mokerslag uit. Dino Arslanagic was op een hoekschop iedereen te snel af aan de eerste paal en kopte de 2-0 snoeihard binnen. Invaller Beni Badibanga liet daarna nog alleen voor De Winter nummer drie liggen, terwijl ook Anthony Knockaert net naast besloot vanuit een kansrijke positie. Enkele minuten voor tijd trapte Edmilson de aansluitingstreffer nog op de paal. Al bij al toch een makkelijke zege voor Standard.

Herbeleef de wedstrijd hier.