Rechter verbiedt 'Koppen'-reportage over Facebook-lokkers

Print
Rechter verbiedt 'Koppen'-reportage over Facebook-lokkers

Foto: VRT

De rechtbank van Brussel heeft op het laatste nippertje de geplande 'Koppen'-reportage van woensdagavond- over de gevaren van social media bij jongeren - verboden. "Het gebruik van een fictieve Facebook-account zou de reputatie beschadigen van iemand met een naam die gelijkaardig klinkt", luidt het bij de VRT.

In de uitzending van vanavond zou het normaal gezien gaan over de gevaren van sociale media bij jongeren en dan vooral grooming: volwassen mannen die onder een vals profiel afspraakjes proberen regelen met minderjarige meisjes. ‘Koppen’ volgde daarvoor een bijzonder experiment van de Molse Sint-Lutgardisschool.

De geplande reportage werd echter op het laatste nippertje tegengehouden door de rechtbank van Brussel. "De Koppen-redactie en hoofdredacteur Carl Voet zijn ervan overtuigd dat de reportage, over een relevant onderwerp, op een correcte manier is gemaakt", luidt het in een persbericht van de VRT. "We leggen ons noodgedwongen neer bij de uitspraak, maar we tekenen hier verzet tegen aan en gaan ervan uit dat het programma volgende week wel wordt uitgezonden."