Asse-Lennik gaat zwaar onderuit in Champions League

Print
Asse-Lennik gaat zwaar onderuit in Champions League

Foto: Twitter

Asse-Lennik heeft woensdag op de derde speeldag in de groepsfase van de Champions League volleybal voor mannenteams zijn eerste nederlaag geleden. Op bezoek bij het Poolse Asseco Resovia Rzeszow werd het 3-0. De setstanden waren 25-16, 25-18 en 25-18.

Eerder had Asse-Lennik in groep G met 3-2 gewonnen van het Roemeense Tomis Constanta. Twee weken geleden was het team van Johan Devoghel met 2-3 te sterk voor het Zwitserse Dragons Lugano. Op 17 december ontvangt Asse-Lennik Rzeszow, vorig seizoen verliezend finalist in de Champions League.

De zeven groepswinnaars en de beste zes nummers twee plaatsen zich voor de eerste ronde van de play-offs. Eén van die dertien teams gaat als organiserende club rechtstreeks naar de Final Four door. De overblijvende nummer twee uit de groepsfase en de beste drie derdes gaan naar de Challenge ronde van de CEV Cup.

Met kampioen Roeselare en Maaseik heeft België nog twee deelnemers aan de Champions League. Roeselare verloor dinsdag met 3-0 bij het Poolse Belchatow. Maaseik verloeg het Griekse PAOK Saloniki met 3-0.