Dertien migranten onderschept in tank van vrachtwagen

Print
Dertien migranten onderschept in tank van vrachtwagen

Foto: rr

In de tank van een vrachtwagen met grondstof bestemd voor het chemische bedrijf Yara vlakbij Saint-Ghislain, zijn dinsdagochtend dertien vluchtelingen aangetroffen. Na ondervraging door de politie kregen ze het bevel het grondgebied te verlaten. Zes van hen verstoorden vervolgens de openbare orde.

De chauffeur van de Roemeense vrachtwagen, die al op de parking stond van het chemische bedrijf, rook onraad toen hij geluid hoorde in de tank van zijn voertuig.

De tank, die grondstof bevatte voor de productie van mest, werd met behulp van het veiligheidspersoneel opengemaakt. Binnenin vonden ze dertien vluchtelingen van verschillende leeftijden en naar eigen zeggen afkomstig uit Irak, Koerdistan en Syrië. Na hun ondervraging door de politie beval de Dienst Vreemdelingenzaken de dertien binnen de zeven dagen het grondgebied te verlaten.

De zes mannen uit Iran trokken vervolgens naar de plaatselijke McDonalds, waar ze het personeel en de klanten lastigvielen. Ze werden daarop opnieuw door de politie opgepakt.