Vrouw riskeert 6 maanden cel voor valse bommelding

Print

Het parket Halle-Vilvoorde heeft woensdagnamiddag een gevangenisstraf van zes maanden gevorderd tegen een dertigjarige vrouw die verantwoordelijk was voor een valse bommelding in een bankfiliaal in Drogenbos. De vrouw had de bommelding gedaan, omdat ze ontevreden was over de dienstverlening van het kantoor.

De feiten dateren van 8 mei. Toen liep er omstreeks 10 uur bij het Belfius-bankfiliaal aan de Steenweg op Alsemberg een telefoontje binnen waarbij in het Frans gemeld werd dat er binnen het kwartier een bom zou ontploffen in de bank. Er werd meteen alarm geslagen en de aanwezige politiediensten stelden meteen een perimeter in.

Daardoor werd onder meer het drukke kruispunt aan de bank, dat de grens vormt van Drogenbos, Linkebeek, Beersel en Ukkel, volledig afgesloten. Dat bracht enige verkeershinder met zich mee. Daarnaast werden ook verschillende handelszaken, waaronder een carwash en de Delhaize-supermarkt aan de overkant, geëvacueerd. Ook een kinderdagverblijf, waar op dat moment 24 kindjes tussen nul en drie jaar aanwezig waren, werd volledig ontruimd.

Geschil met bank

De politie doorzocht het bankfiliaal met een explosievenhond, maar uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan. Het verdere onderzoek door de politie leidde naar een 30-jarige vrouw uit Lot. Zij werd op dinsdag 25 augustus opgepakt en verhoord. Ze bekende de feiten. Een geschil met de bank zou haar motief geweest zijn.

Woensdag vorderde het parket 6 maanden cel tegen de vrouw, het vonnis volgt op 16 december.