Waarom de MLS deze Giovinco verkoos tot beste speler

Print

Sebastian Giovinco, de Italiaanse international van Toronto, is woensdag uitgeroepen tot speler van het seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS).

De 28-jarige Giovinco verzamelde 258,97 punten bij journalisten, trainers en spelers. De Sierra Leonees Kei Kamara van Columbus werd tweede op ruime afstand (13,06 ptn). De Braziliaan Benny Feilhaber van Kansas City vervolledigde het podium (4,95 ptn). Giovinco werd samen met Kamara ook al topschutter in de MLS met 22 doelpunten en gaf dit seizoen de meeste assists (16).

De kleine spits was dolgelukkig met zijn prijs. “Dit is een bekroning voor het beste seizoen van mijn carrière. Volgend jaar hoop ik niet enkel individuele prijzen te winnen, maar ook iets met het team”, aldus de Italiaan, die dit seizoen met Toronto in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld door Montréal Impact. Giovinco benadrukte dat hij graag zo lang mogelijk in Toronto wil blijven. “Ik ben hier heel graag. Het leven in Toronto is echt prachtig.”

Giovinco volgt op de erelijst de Ierse spits Robbie Keane (Los Angeles Galaxy) op. Vorige maand werd Laurent Ciman (Montréal Impact) al uitgeroepen tot Verdediger van het Jaar in de MLS.