Klitschko heeft boodschap voor Fury: "Klaar voor rematch!"

Print

De Oekraïense bokser Vladimir Klitschko heeft woensdag laten weten dat hij een nieuw duel wil met nieuwbakken wereldkampioen Tyson Fury. Klitschko verloor zaterdag zijn wereldtitels bij de zwaargewichten aan de Brit.

De 39-jarige Klitschko zei in een persbericht op zijn website dat hij een optie voor een rematch in zijn contract liet vastleggen. “Ik was heel gefrustreerd na ons gevecht. Maar na enkele nachtjes slapen, ben ik er nu zeker van dat ik beter kan dan mijn prestatie van zaterdag. Ik heb op geen enkel moment mijn volledig potentieel getoond. Dat wil en zal ik in de rematch wel doen. Een nieuwe nederlaag is geen optie.” Die laatste zin had Klitschko na zijn nederlaag ook al op Instagram gedeeld.

Bernd Bonte, die aan het hoofd staat van de managementgroep rond Klitschko, beaamde dat de interesse voor een rematch groot is. “Er is wereldwijd enorm veel interesse in een nieuw gevecht. De rematch zou direct gebombardeerd worden tot het grootste gevecht van 2016. We hebben hierover zaterdag al veel vragen gehad van fans en journalisten.”

Volgens het persbericht zal Klitschko’s managementgroep nu contact opnemen met Hennessy Sports, de promotor van Fury, om een concrete datum en plaats af te spreken. Fury verklaarde eerder al dat hij openstond voor een rematch.