Food

Winterversies van je favoriete zomercocktail

Print
Winterversies van je favoriete zomercocktail

Foto: *

Geen zin in gluhwein, maar ook niet meteen in een margarita met ijsblokjes? Met deze winterse versies van populaire zomercocktails zet je de gulden middenweg op tafel.

Winter spritz

- 200 ml porto

- 1 kaneelstokje

- 1 steranijs

- 4 kruidnagels

- 3 eetlepels suiker

- zeste van sinaasappel

- prosecco

- ijsblokjes

- Aperol

Laat de porto, de suiker, de kruiden en de zeste van sinaasappel even doorkoken in een pannetje tot je een redelijk dikke siroop hebt. Koel dan snel af, bijvoorbeeld door de pan in een wasbak met koud water te zetten.

Vul een wijnglas met ijs. Voeg 50 ml van deze siroop toe en 50 ml aperol. Vul het glas bij met prosecco.

Margharita van bloedappelsien

- 30ml tequila

- 15 ml cointreau

- 20 ml sap van een bloedappelsien

- 10 ml limoensap

- 15ml agavesiroop

Gooi alle ingrediënten in een shaker, voeg ijs toe en mix. Schenk in een glas met ijsblokjes en werk af met een partje bloedappelsien.

Tip: deze cocktail is nog lekkerder als je 24 uur op voorhand een paar takjes rozemarijn laat trekken in de cointreau.

Winter  tonic

- 10 ml gin

- tonic naar eigen smaak

- schijfje sinaasappel

- drie tot vijf kruidnagels

- een snuifje kaneel

- een snuifje muskaatnoot

Giet de gin& tonic in een glas met ijs. Prik de kruidnagels in het schijfje sinaasappel en voeg toe. Werk af met kaneel en muskaatnoot.

Winter colada

- 30ml rum of kokosrum

- 30 ml kokosmelk

- 30 ml ananassap

- kleine scheut vloeibare slagroom of gecondenseerde melk

- geraspte kokos

 

Voeg de ingrediënten in een blender met ijs en shake. Werk af met kokosschilfers.

 

Niet te missen