Malafide schilder riskeert 2 jaar cel wegens oplichting van klanten

Print
Malafide schilder riskeert 2 jaar cel wegens oplichting van klanten

Themafoto. Foto: Photo News

Schilder R. N. riskeert een effectieve celstraf van 2 jaar en een geldboete van 1.200 euro wegens oplichting. De man vroeg voorschotten voor schilderwerken, maar daagde achteraf niet meer op om zijn werk af te maken.

De man moest zich normaal gezien woensdag verantwoorden voor de Hasseltse correctionele rechtbank, maar hij stuurde zijn kat. Twee raadslieden van slachtoffers kwamen wel hun verhaal doen. Een gedupeerd koppel woonde de zitting ook bij.

Het ouder koppel had dringend een schilder nodig en daarom contacteerde het de beklaagde. Die had hen 1.500 euro voorschot gevraagd voor de aankoop van verf en materiaal. Hij kwam nog eens langs en vroeg een bijkomend voorschot van 450 euro omdat de eerste som niet volstond. Voor zijn zogenaamde aankopen zwaaide hij met vervalste facturen. Uiteindelijk daagde de beklaagde niet meer op. De aangekochte verf en andere materialen bleken maar 600 euro waard te zijn.

Volgens de openbare aanklager was de schilder in het verleden ook al veroordeeld. Uit die veroordelingen had hij blijkbaar geen lering getrokken. Daarom vroeg de substituut-procureur een strenge bestraffing.

Het vonnis volgt op 13 januari.