Huisarts kreeg één fatale messteek in de hals, verdachte aangehouden

Print
Huisarts kreeg één fatale messteek in de hals, verdachte aangehouden

Het drama gebeurde in de Rozestraat in Ingelmunster, toen huisarts Patrik Roelandt (rechts) op huisbezoek ging. Foto: Frank Meurisse /RR

De vermoedelijke dader van de moord op huisarts Patrick Roelandt (64) uit Izegem is woensdag door de onderzoeksrechter aangehouden. “Het slachtoffer heeft één messteek in de hals gekregen, waarna hij ter plaatse is overleden”, zegt parketwoordvoerster Karlien Ververken van de Kortrijkse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

De feiten speelden zich dinsdag tussen 15 en 16 uur af in de Rozestraat in Ingelmunster. Het slachtoffer, huisarts Patrick Roelandt (64) uit Izegem, werd met een mes om het leven gebracht tijdens een huisbezoek bij D.S. (55) uit Ingelmunster. De verdachte heeft een messteek uitgedeeld in de hals van het slachtoffer, waarna de dokter ter plaatse overleed.

D.S. werd na de feiten gearresteerd. “Hij is bij het gerecht gekend voor diverse feiten. Er loopt momenteel een gerechtelijk onderzoek in het kader van drugsfeiten. De betrokkene werd bij de onderzoeksrechter voorgeleid op 17 november 2015 en vrijgelaten onder strikte voorwaarden”, meldt het parket.

De man werd woensdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden en moet vrijdag voor de raadkamer komen. Die zal beslissen of de aanhouding gehandhaafd wordt. “Het is te vroeg om verklaringen af te leggen over de omstandigheden en een motief. Het gerechtelijk onderzoek is volop aan de gang”, aldus Ververken.