‘Le Tout Nouveau Testament’ genomineerd voor Satellite Awards

Print
‘Le Tout Nouveau Testament’ genomineerd voor Satellite Awards

‘Le Tout Nouveau Testament’, de jongste film van Jaco Van Dormael, heeft een nominatie te pakken in de categorie Beste Buitenlandse Film voor de Satellite Awards, de prijzen van de International Press Academy die op 21 februari 2016 worden uitgereikt in Los Angeles.

In Le Tout Nouveau Testament woont God, gespeeld door Benoît Poelvoorde, in Brussel. Een lafaard met een bedenkelijke moraal die zijn familie niet al te best behandeld. Zijn dochter Ea (Pili Groyne) verveelt zich te pletter in de Brusselse flat en besluit op een dag de computer van haar vader te hacken, waarna ze alle mensen per sms op de hoogte brengt van hun sterfdatum, met alle gevolgen vandien. Ze gaat vervolgens op zoek naar haar eigen apostelen om een nieuwe versie van het testament te schrijven.

The Brand New Testament, zoals hij door de academie wordt aangekondigd, neemt het voor de Satellite Awards onder meer op tegen Son of Saul uit Hongarije en Labyrinth of lies (Im Labyrinth des Schweigens) uit Duitsland, The assassin uit Taiwan, en The high sun uit Kroatië.

De beste buitenlandse film werd vorig jaar uitgereikt aan een Belgische film: The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen, die tevens genomineerd was voor de Oscars.

De Satellite Awards worden jaarlijks uitgereikt door de bij de International Press Academy (IPA) in Los Angeles aangesloten journalisten. De IPA is de tegenhanger van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA), die de Golden Globes uitreikt.

Le Tout Nouveau Testament is ook de Belgische inzending voor de Oscar van Beste Niet-Engelstalige Film, die een week na de Satellite Awards wordt uitgereikt.

Bekijk hier onze volledige tv-gids