Mama

Ouders putten inspiratie uit Instagram voor babynaam

Print
Ouders putten inspiratie uit Instagram voor babynaam
Van Juno en Amaro tot Valencia en Ludwig: het zijn één voor één populaire filters op Instagram. Daarnaast inspireren ze steeds meer koppels die een baby verwachten, zo blijkt uit een analyse van de Amerikaanse site BabyCenter.com.

De site bundelt al vijftien jaar lang de populairste babynamen ter wereld en merkt nu een bijzondere trend op. Steeds meer koppels die een baby verwachten, vernoemen het kind naar een filter op de populaire sociale netwerksite Instagram. Die conclusie is gebaseerd op de analyse van 34.000 babynamen die ouders van over de hele wereld op de online databank hebben ingegeven.

Voor meisjes is Juno het populairst, gevolgd door Valencia en Willow. De populairste jongensnamen in die categorie zijn Lux, Ludwig, Amaro en Reyes. De populariteit van de naam Lux steeg in vergelijking met 2014 met maar liefst 75 procent. Voor Linda Murray van de site is dit een grote verrassing. “Het is de eerste keer dat de technologie een bron van inspiratie is voor babynamen”, zegt ze in een persbericht.

Daarnaast blijkt dat ons zonnestelsel en populaire series toekomstige ouders inspireren. Vandaag wordt er al eens een Venus geboren. Ook Piper, de voornaam van het hoofdpersonage uit ‘Orange is the New Black’, en Hakeem, bekend uit ‘Empire’, zijn in trek. Of deze voornamen klassiekers Jack en Sophie van de troon zullen stoten, valt te betwijfelen. Dat duo prijkt immers al jaren helemaal bovenaan de naamlijsten.

Niet te missen