De Sprong neemt deel aan project 'Kleur'

Print
Maaseik - De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar van GO! BS De Sprong nemen deel aan het project “Kleur” in samenwerking met de Stedelijke Academie in Maaseik.

Gedurende 3 voormiddagen hebben de leerlingen actief deelgenomen aan allerlei muzische en creatieve doe-workshops. Enkele jonge en enthousiaste leerkrachten uit het Deeltijds KunstOnderwijs met een schat aan ervaring wilden hun kennis delen met onze leerlingen en de leerkrachten. Zij namen ons mee op reis in alle domeinen rond muzische vorming. Afgelopen schooljaar participeerde onze school ook al aan het project 'Do you like music?' in samenwerking met Koor en Stem en dat werd erg gesmaakt door al onze leerlingen. Dit schooljaar hebben we er dan ook voor gekozen om dit verder uit te breiden.

Wat kwam zoal aan bod tijdens de workshops? Kunstinitiatie van Gaston Chaissac, musiceren met kosteloze materialen, de eerste les notenleer, dramatiseren van verschilleden foto's... Vooral de leerlingen hebben zichzelf leren ontdekken tijdens het project. Wat kan ik goed? En wat vind ik ook leuk? Wat vind ik minder leuk? Omdat ik het niet zo goed kan? Tijdens deze workshops kan iedereen alles! Want we zijn bezig met het proces dat de kinderen doorlopen en niet het eindproduct dat afgeleverd moet worden. Hierbij hebben de kinderen dan ook nog heel veel plezier beleefd aan het muzisch bezig zijn.

Uiteraard werd dit project afgesloten met een groot toonmoment waar van zowel de leerlingen, de leerlingen als de ouders en/of grootouders van hebben genoten. Een mooie aangelegenheid waarin de kinderen hebben kunnen laten zien wat zij hebben geleerd tijdens de voorbije maanden. Een dikke pluim voor de organisatie maar zeker en vast ook voor alle leerlingen van juf Elke, juf Jessie, juf Marie, juf Tania en juf Carla.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio