Concertzaal Bataclan opent eind 2016 opnieuw de deuren

Print
Concertzaal Bataclan opent eind 2016 opnieuw de deuren

Foto: REUTERS

De concertzaal Bataclan in Parijs, waar tijdens een van de aanslagen op 13 november 90 mensen om het leven kwamen, zal eind 2016 opnieuw de deuren openen. Dat zegt mede-eigenaar Jules Frutos aan Le Monde. “We willen allemaal, de medewerkers, de kunstenaars en het publiek, dat de deuren opnieuw geopend worden”, zei Frutos. Het is de bedoeling dat de zaal opnieuw hersteld wordt in haar oorspronkelijke vorm.

Op 13 november, tijdens het concert van The Eagles of Death Metal, waren er 20 mensen aan het werk in de zaal. Zij hebben de aanslag allemaal overleefd. Maar twee werknemers die naar het optreden kwamen kijken, lieten wel het leven in de concertzaal.

De eigenaars van de zaal begonnen woensdag met het opruimen van bloemen, kaarsen en de herdenkingsboodschappen die aan de concertzaal werden neergelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers.

Jesse Hughes, zanger van de Eagles, liet in een interview vorige week verstaan dat hij graag met zijn groep wil optreden in Bataclan als daar opnieuw concerten worden georganiseerd.

Lees meer over de aanslagen in Parijs