Lokeren wacht nog steeds op vrijgave van spits Harbaoui

Print
Lokeren wacht nog steeds op vrijgave van spits Harbaoui

Foto: Photo News

Het blijft wachten op het debuut van Hamdi Harbaoui in het shirt van Lokeren. Op 20 oktober werd de Tunesische goalgetter, die al van 2011 tot 2014 in het Daknamstadion aantrad, als aanwinst voorgesteld maar sindsdien speelde hij nog geen minuut.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

“Wij wachten op een attest van de Qatarese voetbalbond om een definitieve goedkeuring te krijgen. De aanvraag om Harbaoui vrij te geven, kwam er in opdracht van de FIFA. Die heeft de ex-club van Harbaoui, FC Qatar, in gebreke gesteld”, legt sportief directeur Willy Reynders woensdag uit. “Het is belangrijk dat de speler in het gelijk is gesteld door de FIFA. Wij hopen dat de Qatarese bond nu snel tot handelen overgaat en we dus zo snel mogelijk licht op groen krijgen om Hamdi in de kern op te nemen.”

Leekens: “Met als en indien koop je niets”

Trainer Georges Leekens is alvast opgetogen met de wending die de affaire heeft gekregen. “Het is nu wachten op de vrijgave van de speler. Wij hopen dat alles snel in orde komt. Er moet administratief nog het een en ander gebeuren”, verduidelijkte Leekens net voor aanvang van de laatste training voor de bekermatch op Club Brugge.

In het beste geval zou Harbaoui donderdagavond al kunnen debuteren voor de Waaslanders, maar dat is voor Leekens geen optie. “Met als en indien koop je niets”, zegt Leekens. “Hamdi traint al een hele poos mee met de A-kern maar hij heeft geen enkel wedstrijdritme. Tot op heden is hij nog niet speelgerechtigd en dus kan hij simpelweg nog niet bij de wedstrijdselectie voor morgen tegen Club Brugge zitten.”

Volgens onze informatie wordt er echter ook vandaag achter de schermen nog volop aan het dossier gewerkt en bestaat de kans dus nog steeds dat Harbaoui in de kern zit...