SHD present op eTwinning workshop in Macedonië

Print

Foto: Stedelijke Humaniora

Dilsen

Dilsen-Stokkem - Sinds enkele jaren is de eTwinningmicrobe actief aanwezig op SHD. Eerstejaars kunnen in het eerste jaar kiezen voor een pakket eTwinning gecombineerd met STEM. En ook in de andere jaren kom je kleine projecten tegen die de leerlingen stimuleren een vreemde taal te gebruiken in interactie met Europese leeftijdsgenoten.

Maar eTwinning biedt niet alleen leuke kansen voor leerlingen. Ook leerkrachten kunnen zich professionaliseren dank zij de organisatie van Professional Development Workshops.
Van 20 tot en met 23 november laatstleden waren collega's Kathleen Cleven en Lydia Huskens present in Lake Ohrid, Macedonië voor een professional development workshop. Ook Robert Conings van de PTS Maasmechelen was afgevaardigd door eTwinning Vlaanderen. Zij volgden er allerlei workshops rond het thema "Integration of ICT innovative techniques from the eTwinning projects into the curriculum". Allerlei leuke en handige tools werden uitgeprobeerd en goedgekeurd voor lopende en toekomstige projecten. Er werd ook nuttige info gegeven over hoe je de kwaliteit van je eTwinningproject kon vergroten, waarom eTwinning een goede keuze is en er was zelfs aandacht voor veilig online werken. De goede praktijkvoorbeelden van andere eTwinners werden door iedereen gesmaakt en er was ook ruimte voorzien om te netwerken en op zoek te gaan naar een eventuele projectpartner. Collega's Cleven en Huskens slaagden er zelfs in een medaille mee naar huis te nemen door alle andere Europese deelnemers te verslaan in een heuse puzzle game!

In het drukke programma was er gelukkig ook enige tijd voorzien voor een sightseeing van het stadje Ohrid. Een gids voorzag de deelnemers van een woordje uitleg bij de voornaamste bezienswaardigheden. Iedereen was aangenaam verrast over de vele schatten die je in Ohrid kon ontdekken. Met een koffer vol inspiratie en herinneringen aan een leuk land keerden onze collega's voldaan terug richting Dilsen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio