Genkenaar (22) die fietser te lijf ging met stuurslot riskeert zes maanden cel

Print
Genkenaar (22) die fietser te lijf ging met stuurslot riskeert zes maanden cel

Foto: TP

Genk -

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van zes maanden en een boete van 300 euro gevraagd voor een 22-jarige Genkenaar die tijdens een geval van verkeersagressie een man met een metalen stuurslot enkele rake klappen verkocht. Beide mannen moesten zich woensdag komen verantwoorden voor de rechter in Tongeren.

Op 21 maart 2014 wilde de chauffeur van een wagen een opstopping op de Weg naar As vermijden door over de parking van het Reumacentrum te rijden. Door het manoeuvre kwam zijn wagen half op de parking en het fietspad terecht en hinderde hij twee fietsers. Één van de fietsers moest door het plotse manoeuvre uitwijken en kwam op de drukke baan terecht.

De man ging verhaal halen bij de bestuurder en zijn passagier. Deze laatste stapte uit en begon met de fietser een hevige discussie. Toen de discussie op zijn einde begon te lopen opende de Genkenaar de koffer en pakte daar een metalen stuurslot uit. Vervolgens haalde de passagier enkele keren uit en raakte hij de fietser op het hoofd. Hierdoor was het slachtoffer zeven weken werkonbekwaam.

De fietser vraagt een schadevergoeding van 6.500 euro voor het inkomensverlies. De advocaat van de Genkenaar wil dat de rechter zichzelf onbevoegd verklaard om die toe te kennen. Verder vraagt de Genkenaar om de vrijspraak omdat hij zich bedreigd voelde en handelde uit wettelijke zelfverdediging of een straf met opschorting. Vonnis op 23 december.