Man uit Leopoldsburg krijgt 18 maanden cel voor stalking vrederechter

Print
Man uit Leopoldsburg krijgt 18 maanden cel voor stalking vrederechter

Foto: Photo News

Beringen / Leopoldsburg -

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft woensdag een 58-jarige man uit Leopoldsburg veroordeeld tot 18 maanden effectieve celstraf wegens het stalken van de vrederechter van Beringen. Hij belaagde de vrederechter tussen april 2012 en eind juli 2013.

De man vatte post aan haar woning en trok foto’s. Via mail stuurde hij haar verwijtende en dreigende boodschappen. Per brief verweet hij de vrederechter dat zij zijn wapens had afgenomen.

Omwille van een beslissing van de vrederechter in 2008 werd de man uit zijn huis gezet. Later nam de federale gerechtelijke politie van Hasselt wapens bij de man in beslag. “Hij beschouwt die wapens als zijn kindjes, maar hij meende verkeerd dat de inbeslagname te maken had met de uithuiszetting”, zegt de Hasseltse procureur. “Sindsdien begon hij de vrederechter te stalken. Hij ging zelfs post vatten aan haar woning om foto’s van het huis te trekken. Toen hij ook foto’s van de kinderen begon te maken, was dat voor de rechter de druppel te veel, die de emmer deed overlopen.”

De rechtbank had vorig jaar de persoonlijke verschijning van de man bevolen, maar hij daagde niet op. Ook een onderzoek door een gerechtspsychiater liet hij aan zich voorbijgaan. De vrederechter stelde zich burgerlijke partij voor 1 euro en dat is toegekend, plus 87,5 euro rechtsplegingsvergoeding.