Minder post in Limburg en Antwerpen door stroompanne

Print
Minder post in Limburg en Antwerpen door stroompanne

Foto: Belga

Woensdagochtend heeft een spanningsdip het postsorteercentrum Antwerpen X aan de Noorderlaan volledig stilgelegd. Daardoor kon niet alle post voor Antwerpen en Limburg gesorteerd en gedistribueerd worden, zodat ook de bedeling beperkt was. “We steken een tandje bij om alle achterstand zo snel mogelijk weg te werken”, zegt bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck.

De panne deed zich volgens VRT Nieuws omstreeks 2.30 uur voor. Tegen 9.00 uur was de stroomtoevoer hersteld. “We kregen te maken met een spanningsdip. Daardoor is een hoogspanningsstroomonderbreker afgeslagen, zoals dat ook in een zekeringenkast zou gebeuren”, zegt Van Speybroeck. “Het probleem heeft geen omliggende bedrijven getroffen, dus we kijken samen met Electrabel wat juist de oorzaak van het probleem was”.

Door het wegvallen van alle elektriciteit viel de sorteermachine stil. Ook vrachtwagens konden hun laadkade niet verlaten omdat slagbomen niet open konden. Enkel een beperkt aandeel aan reeds gesorteerde post - zowel brieven als pakjes - is op ronde kunnen gaan met de postbodes, die volgens bpost wel gewoon aan de slag konden.

“Sommigen zullen merken dat ze vandaag minder of geen post hebben ontvangen. We zullen een tandje bijsteken om alle achterstand zo snel mogelijk weg te werken”, zegt Van Speybroeck nog. De krantenbedeling ondervond volgens het bedrijf geen hinder.