18 maanden voor werknemer die vrachtwagen en oplegger stal bij Essers

Print
18 maanden voor werknemer die vrachtwagen en oplegger stal bij Essers

Foto: HBvL

Genk -

De rechtbank van Tongeren heeft een voormalige werknemer van de Genkse transportfirma H. Essers veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden en een geldboete van 1.200 euro omdat hij er met een vrachtwagen en gevulde oplegger vandoor ging na zijn ontslag. Omdat de man en zijn advocaat niet kwamen opdagen tijdens de zitting van 4 november vorderde de correctionele rechtbank de onmiddellijke aanhouding van de man die momenteel in Boekarest woont.

Nadat hij eind 2012 zijn ontslag kreeg omdat hij veroordeeld was voor een fraude met tankkaarten ten nadele van Essers, brak de man op 21 mei 2013 in op de bedrijfsparking van de transportfirma. Hiervoor gebruikte hij zijn nog niet gedeactiveerde en ingeleverde toegangsbadge.

Vervolgens maakte hij het trackingsysteem van één van de trekkers onklaar, koppelde een met heftrucks en batterijen gevulde oplegger aan en vertrok ermee richting Fosses-La-Ville. Daar werd de vrachtwagen met oplegger enkele uren later teruggevonden omdat de man het trackingsysteem van de oplegger had vergeten uit te schakelen.