Geschrapte FIFA-kandidaat Musa Bility stapt naar TAS

Print
Geschrapte FIFA-kandidaat Musa Bility stapt naar TAS

Foto: AFP

Musa Bility heeft bij het internationaal sporttribunaal TAS in Lausanne beroep aangetekend tegen zijn uitsluiting als kandidaat-voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA.

Vorige maand raakte bekend dat de kandidatuur van de 48-jarige Bility niet werd weerhouden omdat hij de integriteitscontrole door het ad hoc verkiezingscomité van de FIFA niet had doorstaan.

In een verklaring omschrijft Bility, die voorzitter is van de Liberiaanse voetbalbond, de beslissing als “oneerlijk, verontrustend en ontgoochelend”. “Ik ben naar het TAS gestapt en heb hen gevraagd deze zaak zo spoedig mogelijk te behandelen. Ik sta open voor een integriteitscontrole. Alleen dring ik erop aan dat het op de juiste manier gebeurt en dat beslissingen objectief, eerlijk en transparant worden genomen.”

Naast Bility heeft ook Michel Platini, een andere kandidaat-voorzitter, een zaak lopen bij het TAS. De Fransman vecht er zijn tijdelijke schorsing aan.

De opvolger van Joseph Blatter wordt op 26 februari gekozen. De Bahreinse sjeik Salman, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale, de Jordaanse prins Ali, de Fransman Jérôme Champagne en de Zwitser Gianni Infantino zijn zeker kandidaat.