Gary Neville is de nieuwe coach van Valencia

Print
Gary Neville is de nieuwe coach van Valencia

Foto: valenciacf.com

De Brit Gary Neville wordt de nieuwe coach van Valencia,de club van Rode Duivel Zakaria Bakkali en ex-Bruggeling Mathew Ryan. Hij volgt de Portugees Nuno Espirito Santo op, die maandag opstapte. Zijn broer Phil Neville was al assistent-coach in Spanje. Valencia is nog een bedreiging voor landskampioen AA Gent in de groepsfase van de Champions League.

In de Primera Division moet Valencia na dertien speeldagen vrede nemen met de negende plaats. In de Champions League hebben ze hun lot dan weer niet meer in eigen handen. Met nog slechts één speeldag voor de boeg in groep H staan ze met zes punten pas op de derde plaats, op één punt van AA Gent. Als de Buffalo’s op de slotspeeldag in eigen huis winnen van Zenit Sint-Petersburg, zijn de achtste finales een feit en moet Valencia na Nieuwjaar verder in de zestiende finales van de Europa League.

Gary Neville (40) verwierf als verdediger wereldfaam bij Manchester United, sinds 2012 was hij bij Engeland assistent-bondscoach van Roy Hodgson. Hij krijgt zijn broer Phil als assistent, die er al sinds deze zomer aan de slag was. De broers Neville zijn protégés  van de miljonair Peter Lim Eng Hock uit Singapore, die mede-egenaar is van Valencia.

"Ik ben erg gelukkig dat ik deze kans krijg", zegt Gary Neville op de website van Valencia. "Dit is een enorm grote club en van mijn tijd als speler weet ik hoe gepassioneerd en toegewijd de fans zijn. Ik kijk ernaar uit met deze getalenteerde groep aan de slag te gaan."