Leerlingen VBS De Horizon leren musiceren op school

Print

Foto: lambert reynders

Beringen-Mijn

Beringen - Er zit muziek in basisschool De Horizon in Beringen-Mijn. Sinds oktober leert iedere leerling van het 3e en 4e leerjaar er onder schooltijd een muziekinstrument bespelen.

De kinderen konden kiezen tussen viool, altviool, cello, klarinet, trompet, hoorn en bariton. Ze krijgen elke week in 5 groepen les van professionele muzikanten. Amper 2 maanden geleden kregen de 38 leerlingen voor het eerst een instrument in handen en op 2 december hadden ze reeds hun eerste orkestrepetitie. Hun opzet is om tegen Pasen een eerste concert te kunnen geven.
Het muziekeducatief programma “Ukelila” loopt ook in de basisscholen in Genk, Houthalen en Maasmechelen. In totaal leren momenteel 310 kinderen op school een instrument spelen via Ukelila. Ukelila Beringen loopt in samenwerking met de stedelijke academie voor muziek, woord en dans Beringen en harmonieorkest Neanias.
Ukelila wordt actief ondersteund door RIMO Limburg, streekfonds Een hart voor Limburg en Musica impulscentrum voor muziek met financiele steun van oa de Vlaamse overheid, de provincie Limburg, Musica Fonds en diverse serviceclubs.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio