Standard kan tegen Club Brugge toch rekenen op Trebel

Print
Standard kan tegen Club Brugge toch rekenen op Trebel

Foto: Photo News

Standard Luik moet het enkel op verplaatsing bij Waasland-Beveren op de 18e speeldag in de Jupiler Pro League zonder Adrien Trebel zien te rooien. De middenvelder van de Rouches is niet geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Club Brugge een week later. Dat meldt de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De schorsing voor Trebel is een gevolg van zijn uitsluiting in de 2-3 overwinning bij Zulte Waregem afgelopen weekend. De Luikse gelegenheidskapitein pakte iets na het uur zijn tweede gele kaart en kon voortijdig gaan douchen. In zo’n situatie schrijft het Bondsreglement één speeldag schorsing voor. Die tweede gele kaart was ook zijn vijfde van het seizoen, “maar dat aantal wordt teruggebracht op het totaal aantal gele kaarten dat Trebel had voor de partij tegen Essevee”, aldus de KBVB. Daardoor kan Standard wel rekenen op zijn Franse middenvelder thuis tegen Club Brugge op de 19e speeldag in de eerste voetbalklasse.

Benjamin Tetteh werd dinsdag voor één match geschorst door de Geschillencommissie van de KBVB. Als Standard niet in beroep gaat tegen dat vonnis, is de Ghanese aanvaller er zaterdag bij Waasland-Beveren ook niet bij. Dat geldt ook voor Réginal Goreux, die na fysiek contact met scheidsrechter Gumienny een schorsing van drie wedstrijden opgelegd kreeg.