Kiekoet speelt American Dream

Print

Kaulille

Bocholt - Kiekoet heeft in Kaulille een naam als een klok. Het is een actief gezelschap dat naast hun jaarlijkse opvoering ook kindervoorstellingen brengt

Half oktober is de groep gestart met de repetities voor het stuk van 2016. Het wordt een komisch maar zo herkenbaar verhaal met de titel “The American Dream” van Jack Staal. Fons is een bouwvakker die stilaan zijn pensioen in zicht krijgt. Hij bijt elke zuurverdiende cent in twee om zich zelf en zijn vrouw een zorgeloze oude dag te bezorgen. Hun bank rekening raakt welgevuld. Dochter Debbie heeft ambitieuze toekomstplannen die het leven van de ouders danig door elkaar schudden. De economische crisis doet de rest.
De regie is in handen van Jos Daniëls, verder spelen in het stuk Ludo Cox, Petra Stevens, René Kwanten, Jurgen Moons en Liza Ziarko Marjolein Schelmans. Voor Liza en Marjolein is het een eerste stuk, Marjolein was al actief bij de kindervoorstellingen. De inzet van de acteurs, regisseur, soufleur en technisch team is opmerkelijk. Er zijn ongeveer 35 repetities van twee uur nodig tussen oktober en maart om een stuk op de planken te krijgen. De vele uren decorbouw en andere bijkomende taken niet meegeteld. The American Dream wordt opgevoerd op 12,13, 19 en 20 maart 2016 in theaterzaal “De Kroon” in Kaulille.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio