Mode

Wintersolden starten dit jaar dagje eerder

Print
Wintersolden starten dit jaar dagje eerder

Foto: SS

Omdat 3 januari 2016 een zondag is, start de soldenperiode uitzonderlijk een dagje vroeger, op zaterdag 2 januari dus. De sperperiode loopt van woensdag 2 december tot 1 januari 2016.

De wintersolden, die – zoals bepaald door de FOD Economie – van 3 januari tot en met 31 januari plaatsvinden, gaan dit jaar een dagje vroeger van start. Dat komt omdat de wettelijke startdag (3 januari) op een zondag valt. Dat de soldenperiode een dag eerder aanvangt, heeft ook gevolgen voor de sperperiode: ook die schuift een dagje op. Vanaf woensdag 2 december mogen handelaars die kledij, schoenen of lederwaren verkopen, dan ook geen prijskortingen aankondigen of waardebonnen meer verdelen.

Maar wie toch hoopte om voor de officiële soldenperiode nog een paar koopjes mee te pikken, hoeft eigenlijk niet eens te wachten tot 2 januari. Gezamenlijke aanbiedingen (het tweede artikel aan de helft van de prijs, een derde artikel gratis bij aankoop van twee stuks...) blijven immers wel mogelijk. Volgens zelfstandigenorganisatie NSZ zal 30 procent van de zelfstandige modewinkels de komende weken effectief aan koppelverkoop doen, “gezien het weinig opbeurende najaar voor de sector”. De organisatie verwijst naar de zachte herfst en de terreurdreiging, die ervoor zorgden dat de omzet van de sector gemiddeld met 3 procent achteruitging ten opzichte van het najaar 2014.

Niet te missen