Benzema noemt affaire rond sekstape “een groot misverstand”

Print
Benzema noemt affaire rond sekstape “een groot misverstand”

Foto: AP

Karim Benzema pleit onschuldig in de afpersingszaak rond zijn collega-international Mathieu Valbuena. Benzema wordt ervan verdacht door iemand uit zijn entourage te zijn ingeschakeld om Valbuena te dwingen geld op te hoesten voor een sekstape waarin de Lyonspeler te zien is. In een verhoor bij onderzoeksrechter Nathalie Boutard op 5 november bestempelde Benzema de hele affaire als “een groot misverstand”. Dat blijkt uit een weergave van het verhoor waarmee de krant Le Monde woensdag uitpakt.

Wanneer de onderzoeksrechter Benzema vraagt wat hij vindt van de hem ten laste gelegde feiten, antwoordt de spits van Real Madrid: “Ik vind dat het een groot misverstand is, dit alles. Ik wilde alleen maar iemand helpen. Ik had niets ander in gedachten, geen chantage of geld.”

Benzema voegt eraan toe dat hij de bewuste video niet zelf heeft gezien, ook al had hij tegenover Valbuena het omgekeerde beweerd. “Eerlijk gezegd weet ik niet waarom ik dat tegen hem (Valbuena) heb gezegd”, verklaarde de Franse topspits. “De video heb ik niet gezien. Karim (Zenati, een jeugdvriend van Benzema die centraal staat in de affaire, red.) had me gezegd dat het een serieuze video was, en dat heb ik herhaald tegenover Mathieu.”

“Geld heb ik genoeg”, benadrukte Benzema tegenover de onderzoeksrechter. “Dat heb ik niet nodig. Hetzelfde voor Karim. Ik betaal hem want hij maakt deel uit van mijn bedrijf. Hij is mijn beste vriend. Ik vertrouw hem.”

Woensdagavond zal Benzema zich voor het eerst publiek uitlaten over de onverkwikkelijke affaire. Dan zendt TF1 een interview uit met de spits, die bij een veroordeling een celstraf tot vijf jaar riskeert.