Twee personen opgepakt bij nieuwe huiszoekingen

Print
Twee personen opgepakt bij nieuwe huiszoekingen

Foto: Photo News

Bij vijf nieuwe huiszoekingen in het Brusselse Gewest zijn woensdagochtend twee personen gearresteerd. Dat meldt het Federaal Parket. De huiszoekingen vonden plaats in het kader van het federaal onderzoek naar Mohamed Abrini en Ahmed Dahmani.

anaf 5 uur woensdagochtend werden op vijf adressen in het Brussels Gewest huiszoekingen verricht. Omdat er niet gezocht werd naar verdachten zoals Salah Abdeslam - de verdachte van de aanslagen in Parijs die nog steeds op de vlucht is - ging het niet om ‘versterkte huiszoekingen’, waarbij een hele politiemacht op de been wordt gebracht.

Wel werd in de dichte entourage gezocht van Mohammed Abrini (30) en Ahmed Dahmani (26).

Abrini, een Belgische Marokkaan, werd op 11 november rond 19 uur samen met Salah Abdeslam gefilmd in een tankstation in Ressons, ten noorden van Parijs, aan het stuur van de Clio die twee dagen later gebruikt werd bij de aanslagen. Sindsdien is hij onvindbaar. In verband met Abrini werden drie huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Jans-Molenbeek en één in Sint-Joost-ten-Node. Abrini's familie verklaarde eerder ook al dat hij op het moment van de aanslagen in Brussel was. De politie is nog steeds op zoek naar de man.

Dahmani (26), ook een Belgische Marokkaan afkomstig uit Brussel, werd eerder opgepakt in Turkije omdat hij de aanslagen mee beraamd zou hebben.De politie voerde in dat kader één huiszoeking uit in Sint-Jans-Molenbeek. 

Het Federaal Parket meldt dat er in totaal twee personen meegenomen werden voor verhoor. Over de aangetroffen voorwerpen en de identiteit van de gearresteerde personen is voorlopig nog geen duidelijkheid. 

Lees meer over de aanslagen in Parijs