Lommel blijft de sterkste Limburgse rugbyclub

Print
Lommel blijft de sterkste Limburgse rugbyclub

Foto: Sander Kuyken

Lommel - Op laatste speeldag voor de winterstop stond er in de 1ste Vlaamse Divisie een Limburgse derby op het programma. R.F.C. Murphy’s Lommel ging met veel vertrouwen naar Rugbyclub Hasselt toe om 5 punten te behalen en de titel van “Beste Limburgse rugbyclub” te behouden. Eerder werd RC9 Heusden-Zolder ook al naar de slachtbank geleid.

Bij het startsignaal trok Lommel meteen ten aanval en dat resulteerde al snel tot de eerste try van de wedstrijd, na amper 3 minuten spelen . De conversie werd gemist, 0-5. Lommel bleef na deze try aanvallen maar was veel te hevig, waardoor er te veel foutjes gemaakt werden. Hasselt kwam hierdoor beter in de wedstrijd en via een mooie tegenaaval scoorde zij ook hun eerste try, 5-5.
Tijd voor de Murphy’s om wat meer organisatie en rust in het spel te brengen, en dat deden ze ook. Het harde werken van de forwards en de snelle rushes van de backs zorgden nog voor het rustsignaal voor 2 tries. Ruststand 5-19.
In de tweede helft ging Lommel op hetzelfde elan verder. Hasselt kon het snelle spel niet meer belopen en er vielen zo meer gaten in de verdediging waar Lommel van kon profiteren. Er werden 4 tries gescoord waardoor R.F.C. Murhpy’s de Limburgse derby won met een score van 5-43.
Door deze overwinning springt Lommel over Hasselt en Heusden in het klassement en mag het zich zo weer de beste rugbyclub van Limburg noemen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio