Yanaïka achter fornuis van nieuw Genks toprestaurant

Print
Yanaïka achter fornuis van nieuw Genks toprestaurant

Foto: CN

Genk - Yanaïka Skskrzyszkowiak (35), bekend als deelneemster van het VTM-programma Mijn Restaurant, wordt chef in restaurant Nivo. Dat gaat nu vrijdag open in het glazen gebouw naast de Sint-Martinuskerk in Genk. Ze wil er maaltijden op hoog niveau bereiden en gebruik maken van stikstoftechnieken en Green Egg, gekend in culinaire middens.

Het restaurant stond al een tijdje leeg nadat de Italiaanse zaakvoerder van La Sala het voor bekeken hield. Ook eerdere restaurants in het gebouw hielden er niet lang stand. Voor een stuk omdat het op een niveau hoger ligt dan de begane grond en de passanten. Toch is uitbater Davy Coenen er van overtuigd dat zijn nieuw concept zal aanslaan. “We moeten en zullen het verschil maken”, zegt Coenen, die met Nivo inmiddels de zevende horecazaak in het centrum van Genk uitbaat. Tot de groep DC Horeca van Coenen horen ook de gekende zaken ’t Stadscafé, De Molen, Brasserie 360, Mijn Brasserie, De Wennel en het restaurant van het M-hotel. 

Wat het concept van uitbater Davy Coenen inhoudt, leest u in Het Belang van Limburg.