Meme Tchité keert vanavond terug naar 'zijn’ Sclessin

“Alleen emoties als we winnen op Sclessin”

Print
“Alleen emoties als we winnen op Sclessin”

Foto: JEFFREY GAENS

Meme Tchité (foto) keert vandaag met STVV terug naar Standard. Zijn Standard. Zijn thuis ook, want zijn zoon en diens moeder wonen nog in Luik. “Ik ben gevormd op Standard. Standard is meer dan een club voor mij. Maar mijn thuis? Mijn thuis is waar ik op dat moment woon. Nu is dat Sint-Truiden.”

Je zou denken dat het bekerduel vanavond in Luik voor Tchité een emotionele terugkeer wordt. Maar de spits zelf ziet dat wat anders. “Niks emoties. Na de match misschien. Als we winnen. Dan zal ik emoties hebben. Sommige spelers hebben emoties voor een match. Ik niet”, aldus de excentrieke spits, vandaag met een Inca-muts. “Ik kom net uit het ijsbad. Koud. Maar wel goed voor de recuperatie.”

Op zoek naar eerste goals

Coach Chris O’Loughlin loofde al het professionalisme van Tchité. De spits speelde zeven maanden geen enkele match met inzet, maar was wel meteen inzetbaar. Hij werkte keihard, ondanks zijn palmares. Nu verwacht de club dat hij goals maakt. Zoals hij dat deed in zijn eerste seizoen bij Anderlecht: twintig stuks. Alleen, kán hij het nog? “Scoren is niet iets dat je kan leren. Scoren zit in je bloed. Je hebt dat of je hebt dat niet. En ik heb het. Maar dat is nu niet aan de orde. Eerst weer op mijn beste niveau geraken.”