Niet meer kamperen aan schoolpoort Schommelbootje

Print
Niet meer kamperen aan schoolpoort Schommelbootje

Foto: Mieke Vanhoutte

Centrum

Alken - Freinetschool 't Schommelbootje wordt al snel geassocieerd met lange wachtlijsten en kamperen aan de schoolpoort om je kind te kunnen inschrijven. Dat scenario is vanaf nu verleden tijd.

Op de Algemene Vergadering van 25 november werd besloten dat de leerlingenstop wordt opgeheven. Het licht staat op groen voor groei van de school. Tot nu toe werden er 11 kinderen per geboortejaar ingeschreven, waardoor graadklassen van in totaal 22 kinderen ontstonden. Als methodeschool werkt ‘t Schommelbootje al 35 jaar volgens de principes van het Freinetonderwijs. Bij het lesgeven wordt zoveel mogelijk uitgegaan van wat de leerlingen zelf aandragen uit hun dagelijks leven. Er worden projecten opgezet waarbij naast het verwerven van kennis ook aandacht is voor het opdoen van zinvolle ervaringen. Door de kleine klassen is een gerichte aanpak mogelijk.

De belangrijkste voorwaarden voor goedkeuring door de AV is dat er niet geraakt wordt aan het pedagogisch project en dat de school haar eigenheid niet verliest. Hoe dat gerealiseerd wordt?
"Wanneer er meer kinderen op school komen, zullen er ook meer leerkracht- en zorguren bijkomen, waardoor het mogelijk is om vaker op te splitsen en in kleine groepen te werken. Zo blijft een leerlinggerichte aanpak mogelijk", aldus coördinator Greet Santermans tijdens de AV. Door recente en geplande verbouwingen is er voldoende ruimte op school om extra kinderen op te nemen.

Inschrijven kan elk moment (graag na telefonische afspraak). De inschrijvingen voor de kinderen geboren in 2014 starten op dinsdag 15 maart 2016.

Op dinsdag 23 februari 2016 om 20 uur organiseert ‘t Schommelbootje een infoavond voor geïnteresseerde ouders.

Meer weten?
't Schommelbootje
Dieregaertstraat 9, 3570 Alken - 011/72 92 26 - info@schommelbootje.be


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio