© Nele Mannaerts

© Nele Mannaerts

Aquila Lommel schenkt telescoop aan Akindo

Vrijdagavond was het weer feest op Akindo. Aquila, de vereniging in Lommel voor hen die interesse hebben in sterrenkunde en aanverwante wetenschappen, had goed nieuws voor hen.

Nele Mannaerts

“Begin juli ontvingen we van de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) een email waar zij hun steun betuigden aan het project Sterren schitteren voor iedereen. Ze lanceerden een oproep naar de lokale afdelingen om hieraan mee te werken. De bedoeling van het project was om instellingen die werken met kinderen en jongeren met een handicap de kans geven om de sterrenhemel te leren ontdekken met een eigen telescoop”, vertelt Rudi Van bommel van Aquila. “De bedoeling was ook dat de telescoop niet zo maar geschonken zou worden maar dat hij ook gebruikt zou worden. Ik heb meteen een oproep naar onze leden gelanceerd over hoe wij als vereniging hieraan kunnen meewerken. Omdat sterrenkijken natuurlijk ’s avonds is, moest het een instelling zijn waar dit ’s avonds ook kan. Dan dachten we aan Akindo, die vakantiekampen organiseert voor jongeren uit kansarme gezinnen.”

De leden van Aquila wensen Akindo dan ook veel plezier en veel heldere nachten toe met de telescoop die zij hen schenken. Dan kunnen de sterren schitteren voor iedereen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio