golf

Thomas Pieters was dit seizoen goed voor bijna 1,2 miljoen bruto prijzengeld

Print
Thomas Pieters was dit seizoen goed voor bijna 1,2 miljoen bruto prijzengeld

Thomas Pieters Foto: DBA

Net geen 150.000 km… Dat is de afstand die Thomas Pieters dit seizoen afmaalde op weg naar en van tornooien: haast viermaal de omtrek van de aarde.

Pieters klaagt er nauwelijks over, vliegen hoort nu eenmaal bij de job van touring pro. Het feit dat hij dit seizoen tweemaal mocht juichen, compenseerde bovendien veel.

“Het grootste probleem is mijn lengte”, reageert de 1m97 grote Pieterseerder verrassend.

“Voor lange afstanden ben ik haast genoodzaakt business te vliegen. Daar heb je meer beenruimte. De meerkost van zo’n ticket beschouw ik eerder als een investering. Het laat me toe goed uitgerust en niet geradbraakt op bestemming te komen.”

Wat ook geen probleem vormt. Pieters greep dit seizoen haast 1,2 miljoen euro prijzengeld. Bruto weliswaar…

Friet met stoofvlees

Geen vliegtuig echter na zijn twee zeges dit seizoen. Na de Czech Masters reed hij samen met zijn familie terug naar Nijlen. Idem dito na zijn overwinning in de KLM Open. “Met een vast ritueel. Als ik dan in Nijlen aankom, haal ik in de frituur een frietje met stoofvlees uit. Daar heb ik tijdens mijn driejarig verblijf in de Universiteit van Illinois werkelijk naar gesnakt”, glundert de Belgische nummer één.

KLM Open

Glunderen, dat doet Thomas ook wanneer je hem naar zijn seizoen-2015 vraagt. “Ik heb al mijn gestelde doelen gehaald. Doelen, die ik begin dit seizoen voor mezelf gehouden had. Kwestie van geen druk van buitenaf te krijgen. Dat ik twee tornooien op rij zou winnen, had ik wel niet verwacht. Vooral de zege in de KLM Open was schitterend.”

“Een thuiszege zowat, want er waren niet alleen erg veel Belgische supporters, ook de Nederlanders kozen vlug mijn kant toen ze zagen dat hun Joost Luiten weinig kans maakte. Dat ik de Race to Dubai op een 29ste plaats beëindigde, was natuurlijk een leuke bonus. Ook het feit dat ik nu bij de wereld top 100 hoor, stemt me erg tevreden. Ik weet nu al wat mijn doel voor volgend jaar is.”

Major

Pieters, die momenteel als 88ste op die World Ranking geklasseerd staat, wil daar minstens veertig plaatsen van afknijpen. Als hij in de wereldtop 50 raakt, mag hij immers aan alle Majors en World Golf Championship-wedstrijden deelnemen.

“Ik wil volgend jaar in mijn eerste Major starten”, zegt hij overtuigend.

Toekomst

“Welke dat zal zijn, moet de toekomst uitwijzen. Je moet je daar eerst voor kunnen kwalificeren. Daarom wil ik absoluut in de wereldranking klimmen. Ook de Olympische Spelen staan met rood aangeduid in mijn agenda.”

“In Rio wil ik, samen met Nicolas Colsaerts, de Belgische vlag doen wapperen. Wat is er leuker dan voor je land te kunnen schitteren?”

“Ik heb overigens de Olympische wedstrijdschema’s al bekeken. Ik kan er een paar basketbalwedstrijden van Team USA meepikken. Zalig…”