© FLL Kla4tje

© FLL Kla4tje

© FLL Kla4tje

© FLL Kla4tje

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

BS Kla4tje gaat naar Benelux-finale First Lego League

De First Lego League werd vrijdag 27 november voor het derde jaar georganiseerd door Voka Limburg. Tijdens deze wereldwijd georganiseerde wedstrijd maken kinderen op een andere manier kennis met techniek. Tijdens de regiofinale voor Belgisch Limburg lieten 720 kinderen hun kunnen zien. Dit jaar was het thema 'Trash Trek' of 'Afval, kunnen we er iets van maken...'.

FLL Kla4tje

720 kinderen hadden maanden gewerkt aan hun robot en het project. Voor verschillende jury's mochten ze zich nu bewijzen. Ze kwamen voor een robotjury om hun robot en de bijhorende programma's uit te leggen. Een 'Core Value' jury bepaalde hoe goed ze konden samenwerken. Tot slot was er ook nog een projectjury die naging welke onderzoeksvraag ze hadden en of ze een vernieuwende opdracht hadden.

Ook hun robot mocht zijn kwaliteiten laten zien tijdens vier robotwedstrijden. Een drukke dag met verschillende uitdagingen dus. De 'Plastic Bags' van BS Kla4tje kregen een heel gunstige evaluatie maar vielen spijtig genoeg net buiten de prijzen.

De 'Recycle kids' kregen de onderzoeksprijs. Bovendien werden ze in het algemene klassement tweede en kregen ze zo een ticket naar de Benelux-finale in Venlo op 30 januari 2016.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio