Amnesty International Hasselt organiseert schrijfmarathon

Print
Amnesty International Hasselt organiseert schrijfmarathon

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - Amnesty International organiseert in de maand december een schrijfmarathon; wereldwijd worden dan brieven of kaarten geschreven voor mensen die slachtoffer zijn van mensenrechtenschendingen. Amnestygroep Hasselt doet voor de 2de keer mee aan deze schrijfmarathon.

Amnesty International Hasselt werkt dit jaar samen met zogenaamde ‘partners’: organisaties, scholen, ed. die voor AIH een schrijfmarathon organiseren. Mensen kunnen brieven schrijven naar regeringsleiders of een kaartje als steun voor de slachtoffers.
En het werkt! Elk jaar zijn er goede resultaten voor heel wat mensen voor wie we schrijven. Verleden jaar schreven we o.a. voor Moses Akatugba: hij werd ter dood veroordeeld voor het stelen van 3 gsm’s. Mede door de vele brieven en kaarten die Amnestysympathisanten schreven werd hem gratie verleend. “Als ik hoor wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, ben ik de gelukkigste man op aarde. Ik hou van jullie allemaal.”, schreef Moses in een brief aan Amnesty.

De burgemeester en het schepencollege schrijven op donderdag 10 december, Internationale Mensenrechtendag, een brief. Op het stadhuis op de dienst bevolking wordt tussen 5 en 23/12 een plaats gereserveerd voor de bezoekers zodat ze een brief kunnen schrijven.
De studenten en het personeel van de UCLL lerarenopleiding schrijven van 30/11 tot 18/12.. De PXL schrijft op 4 campussen van 7 tot 11/12, telkens van 11.00u tot 14.00u
In de wereldwinkels van Hasselt, Stevoort en Alken, in de gebouwen van het acod en in VormingplusLimburg schrijven de medewerkers brieven en kunnen de bezoekers kaartjes schrijven.
Op 19 december wordt er in een cel van de Oude Gevangenis eveneens geschreven, en dit vanaf 13.30u Op diezelfde dag kunnen mensen van 14.00u tot 18.00u schrijven in CaféCafé, bijvoorbeeld bij een kop koffie of een frisse pint.
We willen een oproep lanceren om zoveel mogelijk brieven te komen schrijven op 1 van de locaties. Amnestygroep Hasselt wil er een succesvolle schrijfmarathon van maken – en dat kan enkel door de medewerking van velen!

Naast de schrijfmarathon organiseren we ook verkoopstands. We verkopen onze typische kaarsen en wenskaarten. Op 5/12 staan we aan de Molenpoort van 11.00u tot 15.00u. We houden een stand bij het aperitiefconcert in het stadhuis op 13/12. Bij de schrijfmarathon in de Oude Gevangenis van 19/12 verkopen we ook kaarsen. En ten slotte hebben we ook een stand op de Midwintermarkt op het Dusartplein op 20/12 en dat van 15.00u tot 20.00u.

Wil je betrokken worden bij de werking van Amnesty International Hasselt, neem dan contact op via onze website www.amnesty-hasselt.be

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio