© BELGA

Tiegemberg komt terug in Dwars door Vlaanderen

De 71e editie van Dwars door Vlaanderen (1.BC) van woensdag 23 maart 2016 is maandagavond officieel voorgesteld in Waregem. De Tiegemberg wordt, na een afwezigheid van een jaar, weer in het parcours opgenomen.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het peloton krijgt - naast de drie kasseistroken van de Holleweg, Haaghoek en Varentstraat - ook nog eens twaalf hellingen onder de wielen geschoven. Dat zijn de Nieuwe Kwaremont, Kattenberg, Leberg, Berendries, Valkenberg, Eikenberg, Taaienberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Tiegemberg, Holstraat en Nokereberg. De start wordt gegeven vanaf de Grote Markt van Roeselare, de aankomst is voorzien op de Verbindingsweg in Waregem.

Dit jaar ging de eindzege naar Jelle Wallays. Eerste grote naam die aan de start zal komen is Alejandro Valverde (Movistar). De regerende Spaanse kampioen wil er zich voorbereiden op de Ronde van Vlaanderen. De drievoudige winnaar van de WorldTour reed in 2014 al eens mee in Dwars door Vlaanderen. Tot diep in de finale maakte hij mee de jacht op de latere winnaar Niki Terpstra, uiteindelijk bolde hij als 36ste over de eindstreep.

Dwars door Vlaanderen voor vrouwen elite zal in 2016 starten vanuit Tielt. Van daaruit gaat het via Nokereberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Tiegemberg, Holstraat en opnieuw Nokereberg naar de Verbindingsweg in Waregem waar nog een plaatselijke ronde wordt afgewerkt van acht kilometer om zo in totaal aan 100 kilometer te komen. In 2017 zou deze Dwars door Vlaanderen voor vrouwen elite opgenomen worden op de internationale kalender.