Tetteh en Jorgensen toch vervolgd op basis van televisiebeelden

De Reviewcommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag naar aanleiding van de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League drie fases herbekeken. Op basis van de televisiebeelden worden Benjamin Tetteh (Standard Luik) en Jesper Jorgensen (Zulte Waregem) vervolgd door het parket van de KBVB.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

In het 1-1 gelijkspel van zondag tegen KV Kortrijk deelde Standard-spits Tetteh in minuut 55 een slag uit in het gezicht van tegenstander Maxime Chanot. Scheidsrechter Sebastien Delferière bestrafte de fase niet, maar dat was niet naar de zin van de Reviewcommissie, die alsnog de vervolging vraagt voor de 18-jarige Ghanees. Volgende week dinsdag zal hij zich voor zijn actie moeten verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.

yer", "wid": "_1467261", "uiconf_id": "25942911", 'flashvars': { 'doubleClick': { 'plugin': true, 'adTagUrl': prerollUrl }, 'vast' : { 'plugin' : true, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'loadAdsOnPlay' : true }, 'adsOnReplay': true, 'metadataProfileId': 3063771, 'requiredMetadataFields' : true }, 'cache_st': '1406844806', 'entry_id' : '0_s6phlydn'});kWidget.addReadyCallback( function(playerId){ var kdp = document.getElementById(playerId); kdp.kBind( 'metadataReceived', function (){ var location; var customDataList = kdp.evaluate('{mediaProxy.entryMetadata}'); var VSOdivs = document.getElementsByClassName('video-source-origin'); if (VSOdivs.length > 0) { for(var o = VSOdivs.length; o >= VSOdivs.length; o--) { var SOD = VSOdivs[o-1]; if(SOD){ SOD.parentNode.removeChild(SOD); } } } if(customDataList && customDataList.Source) { var val = customDataList.Source; switch (val) { case 'ATV': location = 'atv'; break; case 'TVL': location = 'tvl'; break; case 'TVO': location = 'tvoost'; break; } if(location) { var locURL = 'www.' + location + '.be'; var videoSourceOrigin = document.createElement('div'); var figure = kdp.parentNode; videoSourceOrigin.className = 'video-source-origin'; videoSourceOrigin.innerHTML = 'Bekijk meer video\'s van ' + val + ' op

'; figure.parentNode.insertBefore(videoSourceOrigin, figure.nextSibling); } } });});

Dat geldt ook voor de Deen Jesper Jorgensen. De middenvelder van Zulte Waregem zette in de 3-0 nederlaag bij Club Brugge zijn tackle op Victor Vazquez te laat in. Jorgensen plantte daarbij zijn studs op de enkel van de Spaanse draaischijf van blauw-zwart. Erik Lambrechts trok de gele kaart, maar de Reviewcommissie is het niet eens met die beoordeling. Zo krijgt de overtreding van Jorgensen mogelijk nog een staartje.

De derde herbekeken fase komt eveneens uit de partij op Sclessin tussen Standard en KV Kortrijk, maar daaruit volgt geen vervolging.

COLUMN. Jörgensen heeft een Carcela-slag nodig

© Play Sports

Elke maandag maakt Sportwereld.be in een eigenzinnige terugblik de balans op van het voorbije voetbalweekend. Onze columnisten Wim Conings en Jef Van Hoofstat vertellen elkaar wat hen is bijgebleven, het staat u volkomen vrij het met hen (on)eens te zijn...

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Beste Jef,

Ik mis Mehdi Carcela. Mehdi is een kwikzilveren voetballer, doet in zijn vrije tijd met de glimlach aan liefdadigheid en had the guts om Bjorn Ruytinx op zijn gezicht te slaan nadat die laatste ei zo na zijn enkel brak.

OH Leuven gaf indertijd toe dat Ruytinx een zware overtreding begaan had, maar voegde er fijntjes aan toe dat “zo’n overtredingen spijtig genoeg elk weekend gebeuren”. OHL had gelijk. Jesper Jörgensen trapte afgelopen weekend op een gelijkaardige manier op de enkel van Victor Vazquez.

Altijd rood, maar bij hem is de perceptie compleet anders. Jörgensen heeft geen stoppelbaard, priemende blik of licht maniakaal lachje. En Vazquez bleef gewoon liggen na de aanslag, liever dan iedereen eens te doen nadenken over de ernst van de overtreding middels een overmatig agressieve reactie. Na de wedstrijd had hij bovendien een irritant politiek correcte reactie in petto. Twee gemiste kansen om een maatschappelijk debat op gang te brengen en de Reviewcommissie uit zijn donkere krochten te lokken. Nee, jongen, die Jörgensen had evenzeer je enkel kunnen breken. Keet schoppen moet je doen. Huilen, schoppen, slaan. Dan horen ze je wel op de Houba de Strooperlaan.

Verzwarende omstandigheid wat mij betreft: Victor Vazquez floreerde zaterdagavond als beste snelwandelaar van de Belgische velden. We hebben voor het eerst dit seizoen kunnen genieten van Victor, het gemak waarmee hij het spel leest en zijn koddige loopje. Dat plezier had Jörgensen ons bijna ontnomen. Hij pleegde een aanslag op een stuk Belgisch voetbalkapitaal. De voetbalterrorist.

Een retourtje Lissabon-Brussel (vanavond nog hier, morgen terug) kost iets meer dan 200 euro. België heeft je nodig, Mehdi. En als je toch hier bent, geef die flapdrol van een scheidsrechter Erik Lambrechts dan ook maar een oplawaai.

Groet,Wim

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees meer over Standard Luik