© REUTERS

32,9 miljoen euro verlies voor Chelsea

Chelsea heeft in het boekjaar 2014-2015 een verlies van 23,1 miljoen pond (32,9 miljoen euro) geleden. Dat heeft de club van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois maandag laten weten op zijn website. De Blues kenden een licht dalende omzet (447,7 miljoen euro tegenover 455,5 miljoen) maar benadrukten wel dat er nog steeds wordt voldaan aan de financiële spelregels, de Financial Fair Play.

De daling aan inkomsten is toe te schrijven aan de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League. In 2014 schopten de Londenaars het nog tot in de halve finales van het kampioenenbal. De huidige nummer vijftien van Engeland verwacht in het boekjaar 2015-’16 de recordomzet van 456 miljoen euro wel te verbeteren wegens verbeterde sponsorcontracten en verhoogde inkomsten van de Champions League.

De Engelse topclub schreef na het aantreden van de Russische miljardair Roman Abramovich steevast rode cijfers, vanwege de enorme bedragen die hij uittrok voor nieuwe spelers. De ommekeer kwam er onder meer onder invloed van de Financial Fair Play-regels.