© Photo News

Real Madrid behoudt het vertrouwen in coach Benitez

Het bestuur van Real Madrid hield na de 0-4 afstraffing van Los Galacticos in de Clasico tegen Barcelona vandaag een speciale persconferentie. Daarin benadrukte de voorzitter dat coach Benitez nog steeds het vertrouwen en de steun van het bestuur heeft.

vml

Rafael Benitez kreeg in de media al de volle laag na de 0-4 afstraffing die Real Madrid kreeg van Barcelona. Bovendien pakte de krant El Confidencial vorige week uit met een sensationeel artikel waarin het stelde dat sterspeler Cristiano Ronaldo zijn beklag was gaan doen bij voorzitter Florentino Perez over Benitez. “Met hem als trainer gaan we helemaal niets winnen”, zou hij gezegd hebben waarna de geruchtenmolen op volle toeren draaide.

Voorzitter Florentino Perez deed al die speculaties echter resoluut af als roddels en stak zijn coach een hart onder de riem. "Rafa Benitez heeft al onze steun en ons vertrouwen. We kozen hem voor zijn professionalisme, ervaring en capaciteiten en hij kan ons team vooruithelpen", klonk het.

De 55-jarige Benitez volgde afgelopen zomer Carlo Ancelotti op, de voormalige T1 van onder meer Valencia, Liverpool, Inter, Chelsea en Napoli tekende een contract voor drie seizoenen in Santiago Bernabeu.

In de Spaanse Primera Division staat de Champions League-winnaar momenteel derde, met zes punten minder dan leider Barcelona. In de Champions League kwalificeerde de Koninklijke zich al voor de achtste finales.