© Raymond Lemmens

“Captains of industry” redden 160 jobs bij Ducatt in Lommel

De Limburgse “captains of industry” Noël Essers (transportbedrijf H.Essers) en Urbain Vandeurzen (ex-Voka-voorzitter en voormalig eigenaar van LMS) hebben samen met investeringsmaatschappij LRM 9 miljoen euro vers kapitaal ingebracht bij glasproducent Ducatt in Lommel. Nu ook de banken bereid zijn tot een herfinanciering, is de toekomst van het bedrijf, en dus ook de job van 160 mensen, voorlopig gered. Dat meldt de directie van Ducatt in een persbericht.

Ducatt, gegroeid uit het glasbedrijf Emgo in Lommel, maakt superdun glas voor zonnepanelen. Het bedrijf kwam echter in woelig water terecht en had vers geld nodig. Drie investeerders, meer bepaald LRM, privé-investeerder VF Capital van Urbain Vandeurzen en de familieholding van Noël Essers, leggen samen 9 miljoen euro op tafel. De banken hebben hun fiat gegeven voor de herkapitalisatie, waardoor Ducatt nieuwe slagkracht krijgt.

Door deze operatie wordt LRM minderheidsaandeelhouder en komt de meerderheid van de aandelen van de glasproducent in privéhanden (Essers en Vandeurzen). De eerdere aandeelhouders, PMV, Capricorn (CCF) en Quest for Growth, werden uitgekocht.

Vorige week werd bovendien een nieuwe cao met het personeel afgesloten, waarin zij hun bereidheid tonen om een belangrijk deel van hun loon in te leveren en zo mee te helpen aan de redding van Ducatt.

“De zoektocht naar een structurele oplossing voor het bedrijf heeft zijn tijd nodig gehad. Het vergde een inspanning van zowel de investeerders, de banken als van onze medewerkers”, zegt Piet Bosmans, CEO van Ducatt. “In tussentijd hebben we echter niet stilgezeten en hard verdergewerkt om de productie en de processen nog verder te optimaliseren. Er werden op verschillende vlakken ook kostenbesparingsprogramma’s doorgevoerd die in de komende periode nog worden verdergezet.”

“Het is de som van al deze inspanningen die de oplossing heeft gebracht voor Ducatt”, straalt Roel Bollen, oprichter en commercieel directeur van het Lommelse bedrijf. “De sales forecasts zitten op schema en we hebben enkele belangrijke grote contracten kunnen afsluiten.”

(belga)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio